E-commerce Technologie

Bij de ontwikkeling van het platform is gebruik gemaakt van de beste technieken.

Actuele Microsoft technologie

De combinatie van het .NET platform en de SQL Server maakt ecManager tot een krachtig platform. Op basis hiervan kan de implementatiepartij op eigen hand doorontwikkelen waardoor er altijd aan klantbehoeften kan worden voldaan.

Voor het ecManager framework is gebruikt gemaakt van C#. Het bijgeleverde CMS en de voorbeeldcode zijn naast C# ook gebouwd op basis van ASP.NET MVC. De data wordt opgeslagen in Microsoft SQL Server.

NuGet

Binary repositories zijn een belangrijk onderdeel van de ontwikkelstraat en het ontwikkelproces van ecManager. Voor het ecManager platform wordt NuGet gebruikt voor de distributies van de binaries.

Het gebruik van NuGet geeft de implementatiepartij de mogelijkheid om automatische updates te ontvangen van de ecManager binaries.

Dependency Injection

Bij het bouwen van een applicatie wil de implementatiepartij het interne gedrag van het framework kunnen aanpassen. Binnen ecManager wordt gebruik gemaakt van Dependency injection (IoC) om modules in te laden.

Eigen implementaties van modules zijn op deze manier in het ecManager framework te laden. Dit maakt het mogelijk om de webshop te optimaliseren om de doelstellingen van de klant te realiseren. Op dit moment gebruikt ecManager AUTOFAC als tool voor de Dependency Injection.

Zoeken

Online kopers kunnen op verschillende manieren producten in een webshop vinden. Eén mogelijke manier is via een zoekopdracht. Binnen het ecManager framework is zoektechnologie ingebouwd om dit te ondersteunen.

Standaard gebruikt ecManager LUCENENET als search engine voor zoekopdrachten. De modulariteit van ecManager zorgt ervoor dat er, indien gewenst, ook gebruik gemaakt kan worden van andere systemen.

REST API

Naast de Code API (.NET) is er een REST gebaseerde API. Deze maakt het mogelijk om de functionaliteit van het ecManager framework te ontsluiten naar systemen die niet .NET gebaseerd zijn en zich remote bevinden. Denk aan PHP/Java of het ontwikkelen van een mobile app.

Azure cloud

ecManager is naast on-premise ook te deployen in de Azure cloud. Daarmee zijn de hosting en omnichannel applicaties optimaal op elkaar afgestemd. Door gebruik te maken van MICROSOFT’S AZURE CLOUD is het onder andere mogelijk om professionele webshops in een schaalbare en stabiele omgeving te hosten.