E-commerce architectuur

Het platform bestaat uit verschillende bouwstenen die gezamelijk het mgoelijk maakt je webshop in te richten, beheren en optimaliseren.

Gestandaardiseerde servicelaag

De servicelaag van ecManager is één van de twee integratie mogelijkheden in het ecManager platform. Hiermee krijgt u toegang tot de functionaliteiten in het platform, waardoor uw nieuwe webshop snel gerealiseerd kan worden.

Bij de ontwikkeling van applicaties op een platform zijn voorspelbaarheid en stabiliteit twee belangrijke kernwoorden. De servicelaag is een .NET API met een hoge mate van standaardisatie en een passief wijzigingsbeleid op de interfaces. Integreren met de services is dus een stabiele basis voor de realisatie van uw webshop!

Schaalbaarheid

In de groei van uw webshop wilt u alles behalve gehinderd worden door technische belemmeringen. ecManager houdt hier zoveel mogelijk rekening mee.

Zo heeft u altijd de mogelijkheid om klein te beginnen en door te groeien naar grotere en complexere omgevingen. Een eenvoudige omgeving kan bestaan uit een web- en databaseserver. Een complexe omgeving daarentegen bestaat uit een combinatie van redundante loadbalancers, meerdere web- en applicatieservers en redundante databaseservers.

Flexibiliteit door modules

De standaard functies die ecManager uitlevert bieden de mogelijkheid om in relatief korte tijd betrouwbare e-commerce applicaties te ontwikkelen.

Voor het veranderen van de standaard functies biedt ecManager modulariteit aan op veel plaatsen in het platform. Enkele voor de hand liggende modules zijn die voor logging, caching, het uitvoeren van winkelmand berekeningen en het genereren van URL’s.

Uitbreidingsmogelijkheden

Naast de standaard functionaliteit is er vaak behoefte aan maatwerk. Bij de realisatie van maatwerk oplossingen kan het ecManager platform faciliteren door flexibiliteit.

ecManager biedt hiervoor een event gebaseerde structuur welke u de mogelijkheid geeft om parallel aan ecManager acties uit te voeren. Denk hierbij aan het verwerken van orders nadat deze zijn geplaatst ecManager of aan het ophalen van de voorraad uit een extern systeem bij de verwerking van producten.

Transparante REST API

Op de services is tevens een REST API beschikbaar. Hiermee wordt er buiten de .NET API’s geïntegreerd en zijn Java en PHP ook bruikbaar voor integratie.

De REST API is zelf ook gebouwd op de ecManager services. De REST API is een dunne laag en biedt volledige dekking aan .NET API’s.

Performance optimalisaties

Bij de ontwikkeling van een applicatie is performance een belangrijke factor; dat is namelijk een belangrijke indicator voor de gebruikerservaring.

ecManager biedt standaard caching aan op de calls naar het platform. Deze cache is volledig transparant en te optimaliseren naar gelang het gebruik. Ook vanuit je eigen applicatie is het mogelijk de cache te gebruiken.

Security

Security is een geïntegreerd onderdeel van het ecManager platform. Dit houdt in dat alle calls naar het platform geautoriseerd worden. Per gebruiker is in te stellen welke entiteiten gelezen, bewerkt of verwijderd mogen worden.

Dit maakt het mogelijk om de webshop vooral leesrechten te geven, terwijl eventuele koppelingen met backofficesystemen ook meer wijzig- en delete rechten hebben. Om de security binnen ecManager te garanderen wordt er gebruik gemaakt van Claims Based Authentication.