ecManager API

Ontwikkel slimme en unieke webshops met behulp van de moderne ecManager API

ecManager API

ecManager is een flexibel ontwikkelplatform waarmee je slimme en unieke webshops kunt ontwikkelen. De service laag en moderne API van ecManager biedt keuze en helpen bij het ontwikkelen van slimme, robuuste webshops en integraties. Altijd snel.

Service laag

De ecManager SOA-architectuur biedt ontwikkelaars de mogelijkheid om direct met de service laag te communiceren voor een snelle uitwisseling van informatie.

GraphQL API

Flexibiliteit en schaalbaarheid zijn enkele design principes van ecManager. ecManager heeft gekozen voor een API gebaseerd op GraphQL. Dit biedt meer flexibiliteit en performance dan op REST gebaseerde API’s.

GraphQL maakt het mogelijk voor ecManager applicaties, zoals de voorkant van jouw webshop of een externe integratie, zelf te bepalen welke data uit het ecManager platform nodig is of gemuteerd moet worden. En niet meer data dan dat. Er is slechts één end-point. Ontvang alle data die je storefront nodig heeft in één enkele request voor een betere performance. Met rechten kan bepaald worden wat public of private data is.

Met GraphQL beschik altijd real-time over de juiste API-documentatie. Weet precies welke data je kunt bevragen met de ecManager API.

Headless storefront

Wanneer je geen gebruik maakt van ecManager Quikstart kun je ook kiezen voor een headless aanpak. Doordat de webshop-interface is gescheiden van de commerce logica, content en data, bent u via de ecManager API vrij om te kiezen welke technieken en front-end frameworks u wilt inzetten om zo de beste winkelervaringen te kunnen ontwikkelen. Met rechten kan bepaald worden wat public of private data is.

Data integratie

Integratie in een best-of-breed IT-landschap is eenvoudig via de ecManager API. Met rechten kan bepaald worden wat public of private data is. Zo heeft ecManager bijvoorbeeld een data API integratie met Google Data Studio.