Nieuwe taaktypen in Tasks & Scheduling Module

Bjørn Hascher •  18 februari 2019

ecManager heeft weer aan aantal standaard taken toegevoegd aan de Tasks & Scheduling Module. Het was voor klanten en webshop ontwikkelaars standaard al mogelijk om Executable taken uit te laten voeren. Daar komen nu SQL taken en HttpRequest taken bij.

Met SQL taken kun je geplande en herhaalde opdrachten op de database laten uitvoeren zoals bijvoorbeeld het opschonen van logging of het automatisch vullen van optimized product tables. Met HttpRequest kun je ge-automatiseerd een URL aanroepen. Hier zijn tientallen toepassingen voor te bedenken zoals het automatisch laten genereren van een sitemap, robot pagina’s of error handling pagina’s.

Voor klanten van ecManager betekent dit efficiënter (goedkoper) onderhoud en een betere performance van hun platform. Uiteraard is het voor implementatiepartijen ook vrij om eigen type taken toe te voegen aan deze module. Door ons continuous delivery proces zijn in het ecManager CMS deze nieuwe scheduling taken per direct beschikbaar voor klanten en implementatiepartners.