Koninklijke Nederlandse Munt lanceert schaalbare webshop met ecManager Cloud

Bjørn Hascher •  7 juni 2018

Producent van Nederlandse euro- en herdenkingsmunten Koninklijke Nederlandse Munt, heeft samen met digital commerce bureau De Nieuwe Zaak, haar webshop automatisch schaalbaar gemaakt. Hiervoor is het gloednieuwe digital commerce platform ecManager Cloud Editie ingezet. Het grillige websitebezoek met enorme pieken bij campagnes en lanceringen van speciale munten zorgden ondanks een zwaar serverpark vaak voor problemen. Met ecManager Cloud dat draait op Microsoft Azure krijgen webshop bezoekers altijd een vloeiende shopping experience.

Wanneer op het populaire Nederlandse televisieprogramma Voetbal Inside de exclusieve online verkoop van het Johan Cruijff Vijfje wordt aangekondigd, raakten de servers overbelast. Ondanks de maximale uitbreiding van de servercapaciteit. De vele tienduizenden bezoekers die tegelijkertijd de gelimiteerde herdenkingsmunt wilden aanschaffen kon het zware serverpark van Koninklijke Nederlandse Munt (KNM) niet aan.

KNM wilde deze negatieve winkelervaring voorkomen en migreerde haar website en webshop naar ecManager Cloud Editie. Deze moderne en gloednieuwe cloud variant van het Nederlandse ecManager digital commerce platform draait op de native services van het grootste cloud platform ter wereld: Microsoft Azure. ecManager Cloud draait niet op servers of op virtual machines maar op verschillende Azure services zoals Web Apps en Azure Search. Deze services zijn eenvoudig en automatisch op- en af te schalen op basis van bijvoorbeeld websitebezoek. Dit scheel kosten en garandeert beschikbaarheid.

Naast de schaalbaarheid biedt ecManager Cloud onder andere ook een verbeterde performance, Redis caching en nieuwe functionaliteiten die KNM gaat inzetten ter verbetering van de klantervaring en online verkoop van producten en diensten.

Marten Schuurman, online marketing coördinator bij Koninklijke Nederlandse Munt: “Door de digitale transformatie van offline verkoop naar volledige online verkoop, zijn de websites en webshop van Koninklijke Nederlandse Munt nog belangrijker geworden. Uiteraard willen wij onze klanten een vloeiende ervaring bieden en zo onze producten en abonnementen verkopen. Met de schaalbare ecManager Cloud oplossing in combinatie met Microsoft Azure borgen wij dit nu voor de toekomst.”

ecManager Cloud Editie is door digital commerce bureau De Nieuwe Zaak in samenwerking met Microsoft Azure partner YourHosting geïmplementeerd.