ecManager release 3.5.0 en 3.6.0

Tom Obdam •  2 oktober 2017

Door middel van deze nieuwe categorie nieuwsberichten houden we u graag op de hoogte van de laatste updates en releases in het omnichannel e-commerce platform ecManager. ecManager is een platform waar het ontwikkelteam iedere dag aan bouwt, zodat het nog beter aansluit bij de wensen van onze klanten en implementatiepartners. Zo weet u precies wat u kunt verwachten rondom updates en creëren we een centrale plaats om informatie rondom releases een plek te geven.

Als u een licentie bij ecManager aanschaft, dan is één van de onderdelen die u hiervoor krijgt de beschikbaarheid van updates. We verplichten onze klanten niet om releases door te voeren, maar bevelen het wel van harte aan. De releases bevatten, naast bug fixes, nieuwe functionaliteiten die u toegevoegde waarde bieden.

Voordat we u bijpraten over de laatste releases is het goed om te noemen hoe de nummering van de releases in zijn werk gaat. Als we uitgaan van release 3.6.0, dan geldt het volgende:

● Het eerste cijfer (3) staat voor de editie: 3 is de huidige omnichannel editie. Een upgrade van versie 2 naar versie 3 betekent voor u een grote migratie.

● Het tweede cijfer (6) staat voor een grote release: dit betekent meestal dat er een breaking change van toepassing is, bijvoorbeeld een verandering in de database. Uw implementatiepartner moet deze grote release altijd beoordelen en bekijken wat de impact is voor uw specifieke implementatie.

● Het derde cijfer (0) is een kleine release. Deze kan meestal vrij snel geïmplementeerd worden.

Een implementatiepartner kan een inschatting geven van de kosten van een implementatie, afgezet tegen de waarde die de betreffende release voor u oplevert.

In dit nieuwsbericht praten we u bij over de releases 3.5.0 en 3.6.0. Het technische team van ecManager heeft in de afgelopen maanden hard gewerkt om deze nieuwste versies van ecManager te releasen. In dit bericht vertellen we u graag wat er in deze laatste twee releases is meegenomen:

ecManager 3.5.0
In release 3.5.0 zijn we met name ingegaan op meerdere type combinaties, Castle CSS en de zogenoemde Starterkit. Hieronder vindt u een korte omschrijving van deze updates:

Meerdere typen combinaties
Binnen ecManager zijn de mogelijkheden uitgebreid voor combinaties. Voorheen moest er gekozen worden voor één type combinatie (set of looks), maar nu kan de combinatie tussen beide types ook worden ingezet. Een set is hierbij een bundel die in zijn geheel wordt aangeschaft, een look is bedoeld om klanten te inspireren en te laten zien hoe producten kunnen worden gecombineerd. Doordat de contentbeheerder nu kan variëren in type combinatie beschikt u met ecManager over een krachtig marketinginstrument voor het verhogen van orderwaarde. Naast het nieuwe type combinatie is het nu ook mogelijk om te bepalen wanneer en hoe lang een combinatie beschikbaar moet zijn. Ten slotte is het goed om te weten dat de krachtige standaard SEO instellingen ook voor combinaties ook van toepassing zijn, zodat uw combinaties organisch goed gevonden worden.

CastleCSS
Ook is het CastleCSS Framework geïmplementeerd. Hiermee beschikt u over een relatief licht framework voor een responsive webshop. In voorgaande versies van ecManager werd er gebruik gemaakt van een closed source styling oplossing. CASTLECSSdaarentegen is een open source framework dat aanpasbaar is, eenvoudig te updaten en uitgebreid gedocumenteerd. Door gebruik te maken van deze open source styling is ecManager meer open en flexibel op het gebied van front-end development.

Starterkit
Ten slotte is binnen release 3.5.0 de zogenoemde Starterkit ontwikkeld. De Starterkit ondersteunt implementatiepartners van ecManager om snel een nieuw project op te zetten. Vervolgens kunnen de componenten van Fundatie worden geïnstalleerd. Fundatie is een basis referentie webshop aan de hand waarvan een implementatiepartner steeds verder de webshop kan ontwikkelen om te voldoen aan de wensen van een gebruiker van ecManager. Met de Starterkit heeft u slechts een repository met minimale code nodig om met Fundatie te kunnen beginnen. Dat heeft als voordeel dat er snel een basis webshop kan worden neergezet, waarna deze steeds verder geoptimaliseerd kan worden. Hierdoor bent u snel weer online actief en hoeft u niet lang te wachten op een nieuw CMS.

ecManager 3.6.0
Na release 3.5.0 kwam vanzelfsprekend release 3.6.0. In release 3.6.0 lag de focus op de integratie van Adyen, Azure optimalisaties, Tweakwise en BTW optimalisaties. Hieronder vindt u een korte omschrijving van deze updates:

Integratie Adyen
In ecManager beschikt u standaard over een aantal payment service providers, zoals Buckaroo en MultiSafePay. Daarnaast biedt ecManager de betaalmethode Klarna voor achteraf betalen en Intersolve voor het betalen door middel van een klantenkaart. Sinds release 3.6.0 is Adyen toegevoegd. Het Adyen platform ontsluit betaalmethoden wereldwijd en is dus met name interessant voor internationaal opererende bedrijven. Met Adyen is het aanbod nog completer geworden.

Azure optimalisaties
Het afgelopen jaar hebben we ecManager, in nauwe samenwerking met Microsoft, beschikbaar gemaakt in Azure, de cloud van Microsoft. De cloud biedt verschillende voordelen voor webwinkeliers: ontzorgen, pay-per-use, schaalbaarheid, overal toegang en een verbeterde performance. Een bijkomend voordeel van de Azure cloud is de toegang tot andere services die beschikbaar zijn in de cloud. In release 3.6.0 zijn er zijn optimalisaties gedaan in Azure op het gebied van caching.

Tweakwise
Daarnaast is er een standaard integratie gemaakt met Tweakwise. Tweakwise is marktleider in de BeNeLux op het gebied van search, navigatie, merchandising en personalisatie technologie. Als u als webwinkelier graag een volgende stap wil maken met betrekking tot de zoekfunctie en de lister- en sorteerfuncties van uw webshop, dan biedt Tweakwise hiervoor een goede oplossing. In release 3.6.0 heeft ecManager modules gemaakt om Tweakwise in het kader te integreren; dat houdt in dat het nu mogelijk is om een catalogus te exporteren naar Tweakwise, zoeksuggesties te ontvangen en een product lister met filters te tonen.

BTW optimalisaties
Sinds het releasen van versie 3.6.0 ondersteunt ecManager u bij het nog beter verkopen van producten naar het buitenland. Wanneer de zogenaamde drempelbedragen voor verkoop op afstand overschreden wordt moet de BTW worden toegepast van het land waaraan geleverd wordt. ecManager ondersteunt dit proces. Wanneer het drempelbedrag overschreden wordt, kan het BTW percentage eenvoudig zelf aangepast worden in CMS.

Meer weten?