ecManager mei release-nieuws

Bjørn Hascher •  13 mei 2019

ecManager heeft als onderdeel van continuous delivery weer een aantal releases uitgebracht. Het ontwikkelteam heeft weer flinke vooruitgang geboekt met onze roadmap op het gebied van onze GraphQL API en onze nieuwe supersnelle ecManager CMS React applicatie. Daarnaast zijn er weer meerdere fixes en kleine verbeteringen uitgebracht waaronder:

Uitbreiding van de redirect module

De ecManager redirect module kan nu ook Regex groepen toepassen om klanten beter te laten landen en linkwaarde van oude URL’s te behouden. Met de Regex uitbreiding is het nu ook mogelijk om met parameters, delen van een URL te gebruiken in nieuwe URL’s.

Zoekstatistieken optimalisatie

Een belangrijk onderdeel van succesvolle digital commerce is het frequent analyseren van zoekdata. Door deze data te analyseren en te daarmee te sturen op content, promoties of productaanbod, kun je substantiële conversieverbeteringen realiseren. ecManager heeft optimalisaties doorgevoerd in de zoekstatistieken waardoor je makkelijker en snel, grote hoeveelheden zoekdata kunt analyseren.

Ondersteuning voor e-commerce geo-blocking verordering

Deze nieuwe EU-wetgeving bepaalt dat webshop klanten uit andere EU-landen niet mag weigeren om iets in jouw webwinkel te kopen. De verordening verplicht retailers echter niet om producten of diensten in andere landen te leveren.

Voor webshops kan dit betekenen dat zijn hun check-out pagina’s en bestelformulieren moeten aanpassen om aan deze wetgeving te voldoen. ecManager QuickStart voldoet vanaf nu standaard aan geo-blocking.