ecManager lanceert nieuwe dashboard en commerce features

Tom Obdam •  23 augustus 2018

ZWOLLE – ecManager, leverancier van digital commerce technologie, heeft een nieuwe versie van het ecManager platform beschikbaar voor haar partners en klanten. De nieuwe versie biedt onder andere nieuwe dashboard- en widgetfunctionaliteiten. Daarnaast is het mogelijk om producten te relateren aan contentpagina’s zoals nieuws en blogs. De nieuwe features zijn per direct beschikbaar voor alle beschikbare edities van ecManager.

ecManager heeft in de meest recente release van ecManager een dertigtal kleine verbeteringen en fixes uitgebracht. Daarnaast zijn er enkele nieuwe features gelanceerd.

Zelf je commerce-dashboard samenstellen

Het is nu mogelijk om in het ecManager CMS een dashboard per gebruiker aan te maken. Niet alle klanten hebben een datawarehouse of business intelligence oplossing in huis maar willen wel graag inzicht in de performance van hun webshop. Met het nieuwe dashboard kunnen gebruikers zelf standaard widgets of met een ecManager-partner ontwikkelde widgets plaatsen en indelen. Op deze wijze kan eenvoudig binnen het ecManager CMS bijvoorbeeld de retailperformance van een webshop in beeld gebracht worden.

Webshop producten koppelen aan content

Een andere nieuwe feature is het koppelen van producten aan bepaalde type contentpagina’s. Een proof-of-concept met een ecManager klant leverde goede conversieresultaten op. In deze nieuwe release is het dan nu ook mogelijk om producten te kunnen relateren aan bijvoorbeeld een blogpost. Voor klanten die veel met content werken is deze verdere integratie tussen content en commerce een waardevolle nieuwe feature.

De nieuwe ecManager 4.2 release is per direct beschikbaar voor ecManager Server Editie, ecManager Cloud Editie en voor ecManager SaaS.