ecManager klant Steps wint gouden WitchTestWon Award

Tom Obdam •  24 november 2017

"

 

Fashion retailer Steps heeft in de Verenigde staten samen met digital commerce bureau De Nieuwe Zaak, de Witchtestwon Gold Award in de wacht gesleept. Met een A/B test op een size selector wist het kledingsmerk maar liefst tien procent meer transacties te realiseren. 

In de categorie Page layout won fashion merk Steps met een A/B test op een ‘fashion size selector’. De Nieuwe Zaak ontwikkelde samen met Steps de A/B test met VWO testing software geïmplementeerd op het digital commerce platform ecManager. De 50/50 test onder dertigduizend bezoekers, duurde vier weken en was gericht op transacties en average order value. Het resultaat was een transactieverbetering van maar liefst tien procent. Een mooi praktijkvoorbeeld hoe het flexibele en aanpasbare ecManager platform aangsloten kan worden aan best-of-breed testing technologie om daarmee maximale resultaten te bewerkstelligen.

Wichttestwon.com is een voor conversie optimalisatie consultants welbekende autoriteit. De Amerikaanse blog is toegewijd om ’s werelds CRO-(conversie ratio optimalisatie) specialisten en digital marketeers inspiratie en real-life data te bieden op het gebied van A/B testen. Dit doen zij onder ander door wekelijks interesante A/B test cases te publiceren. Jaarlijks organiseert Wichtestwon een wereldwijde online A/B test Award Show. Tijdens de uitreiking van de Awards Show van 2017 die woensdagmiddag plaatsvond, werd de ingezonden Steps case van De Nieuwe Zaak als prijswinnaar benoemd. De Nieuwe Zaak is een full service digital commerce bureau en tevens implementatiepartner van ecManager.