ecManager juni release

Bjørn Hascher •  27 juni 2019

ecManager heeft als onderdeel van onze continuous delivery aanpak weer een aantal releases uitgebracht. Er is weer hard gewerkt aan onze nieuwe supersnelle CMS versie die we later dit jaar gaan releasen. Daarnaast zijn er veel nieuwe B2B features in ontwikkeling en hebben we weer een aantal kleine verbeteringen doorgevoerd waaronder:

Winkelmand blijft gevuld na annuleren van betaling

Wanneer tijdens het betalen bezoekers op de terug-knop van de browser klikken, in plaats van te klikken op ‘vorige stap’ binnen de webshop, wordt automatisch het betalingsproces bij de payment service provider geannuleerd met als gevolg een lege winkelmand. In deze release blijft de winkelmand nu gevuld na het klikken op de ‘terug’ knop van de browser.

Eenvoudiger prijslijstenbeheer

Het beheren van prijslijsten is verbeterd doordat prioritering van prijslijsten nu op een andere manier wordt toegepast.

Verbeterde snelheid

Er zijn verschillende performance optimalisaties doorgevoerd onder ander door extra indexen te plaatsen op een aantal tabellen. Hierdoor is de snelheid voor een aantal stappen binnen de winkelervaringen van een bezoeker verbeterd.

Zoekresultaten per klant

Als onderdeel van de nieuwe B2B features zijn de zoekindexen uitgebreid met catalogussen per klant. Zo kunnen nu ook zoekresultaten per klant getoond worden.

Extra checks voor correcte bestellingen

Aan ecManager zijn extra checks toegevoegd aan de promotie en voucher logica. Deze checks helpen te voorkomen dat er geen producten besteld worden waar een klant geen rechten op heeft.