Onderhoud je webshop en beperk technical debt

Tom Obdam •  15 mei 2017

Technical debt belemmert de doorontwikkeling van je webshop. Het is niet te voorkomen, maar wel te beperken. Product owners kiezen vaak, ook onbewust, voor functionele oplossingen en niet voor onderhoud. Terwijl onderhoud er juist voor zorgt dat de technical debt beperkt wordt, in plaats van vergroot.

Onderhoud je webshop net als een auto
Misschien heb je iets met auto’s en misschien ook niet, maar je kunt je vast goed voorstellen dat je een klassieke auto er graag goed uit wilt laten zien. Mooie lak, een strakke carrosserie en natuurlijk een soepel draaiende motor. Maar als je al je geld steekt in de vooral optische zaken, hoe ziet de toekomst van je auto er dan uit? Onderhuidse roest, elektronische storingen, slechte remmen en kapotte schokbrekers. Kortom: je moet ook investeren in het onderhoud van de auto.

Het onderhouden van een webshop is niet veel anders dan het onderhouden van een auto. Investeringen in functionele of optische vraagstukken dragen direct bij aan het behalen van de doelstelling. Investeringen aan onderhoud doen we, net als bij een auto, liever niet of met enige tegenzin. Deze blogpost geeft een context aan het doorontwikkelen en onderhouden van een webshop.

Meer weten?