Hoe betrouwbaar en bewezen in het ecManager platform?

Tom Obdam •  12 juli 2017

Voor een webshop is het belangrijk om altijd en overal beschikbaar te zijn voor klanten en bezoekers. Vooral op momenten dat veel klanten de webshop bezoeken. Daarbij speelt de snelheid waarmee pagina’s geladen worden (performance) een grote rol in het conversiepercentage en de gemiddelde orderwaarde. Kortom: het succes van de webshop is direct afhankelijk van de beschikbaarheid en de performance van de onderliggende technologie. Het is dus belangrijk om gebruik te maken van een betrouwbaar en bewezen e-commerce platform en hoe ecManager u daarmee helpt.

Een platform dat groei aan kan
Allereerst is schaalbaarheid van groot belang. Met schaalbaarheid wordt bedoeld dat een webshop een groeiend aantal bezoekers aan kan en dat de hostingomgeving mee kan groeien. Dat heeft als voordeel dat bezoekers een goede performance en een hoge beschikbaarheid wordt geboden. Een bezoeker van een webshop kan er dus op rekenen dat de webshop te bezoeken is en dat zij snel geholpen wordt, hoe druk het op dat moment ook is. Wanneer er gekozen wordt voor hosting in de cloud, dan kan het meegroeien op piekmomenten zelfs automatisch gaan (en natuurlijk inkrimpen als de piek over is). ecManager bevat een modulaire structuur en het biedt de mogelijkheid om te hosten in de cloud, waardoor het mogelijk is om een webshop te realiseren die schaalbaar is.

Een platform waar je op kunt vertrouwen
Een ander belangrijk aspect voor consumenten is veiligheid. Kan ik erop vertrouwen dat deze webshop goed omgaat met mijn gegevens? Ook daar biedt de modulariteit en gelaagdheid van de ecManager architectuur de oplossing. Op alle lagen in de ecManager architectuur is veiligheid ingebouwd. Voor meerdere klanten van ecManager is een penetratietest uitgevoerd door in partijen die gespecialiseerd zijn in security. In al die gevallen is gebleken dat zowel het CMS als de op ecManager gebaseerde webshop veilig is.

Een platform dat nooit faalt
Wanneer we kijken naar de webshops die nu draaien op ecManager, dan valt op dat deze betrouwbaar en stabiel zijn – ook de webshops met grote aantallen bezoekers en grote aantallen orders. Ter illustratie: ecManager is de basis voor een webshop, waar in het afgelopen jaar de volgende getallen van toepassing waren:

  • Gemiddeld 1,5 miljoen sessie per maand;
  • Gemiddeld 10 miljoen pageviews per maand;
  • Gemiddeld 35.000 transacties per maand.

De bezoekers voor deze webshop concentreren zich vooral op piekmomenten:

  • 12.000 sessies per uur;
  • 96.000 paginaweergaven per uur;
  • 750 transacties per uur.

Een platform dat altijd in de lucht blijft
Door een hostingomgeving in te richten waarin onderdelen dubbel zijn uitgevoerd wordt ervoor gezorgd dat de beschikbaarheid hoog is. Een dubbel uitgevoerde hostingomgeving is ook nuttig bij het releasen van een nieuwe versie van de webshop. Bij veel ecManager klanten vinden er continu uitbreidingen plaats op de webshop om de conversie en de orderwaarde nog verder te verhogen. Wanneer deze wijzigingen live worden gezet in een dubbel uitgevoerde hostingomgeving, dan kan dit worden gedaan in twee stappen: eerst de ene helft van de hostingomgeving en daarna de tweede helft, zonder dat de webshop uit de lucht is.

In de elf jaar dat ecManager bestaat zijn tientallen webshops ontwikkeld, die gezamenlijk miljoenen euro’s aan omzet hebben opgebracht. Die webshops zijn stabiel, bieden een goede performance en zorgen ervoor dat consumenten veilig kunnen winkelen. Waar wacht u nog op?