ecManager Code API

Code API

De Code API is de meest directe ingang op de ecManager Services. Hiermee kunt u mee integreren door gebruik te maken van .NET technologie. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de door ecManager samengestelde Services en entiteiten.

In de afbeelding hiernaast vindt u een voorbeeld waarbij producten worden opgezocht. Dit zou bijvoorbeeld vanuit controller (MVC) of eigen logic kunnen worden aangeroepen. De werking van de API is gedocumenteerd in de ecManager documentatie.

REST API

De REST API is een transparante laag over de Code API. Het biedt de mogelijkheid om remote de ecManager Services aan te spreken of om andere technologieën dan .NET te gebruiken. De REST API biedt een meer loose coupled integratie waarbij de functionaliteiten beschikbaar blijven.

In de afbeelding hiernaast vindt u een voorbeeld van een JavaScript call die gebruik maakt van de REST API. Het resultaat is hetzelfde als bij gebruik van de Code API. 

ecManager REST API

Modules

De ecManager Services zijn bedoeld om snel een open, schaalbare en flexibele webshop te bouwen. Sommige functies zijn niet direct als service te benaderen en betreffen intern gedrag. Ook dit interne gedrag is aanpasbaar door de bestaande module te vervangen door een eigen implementatie. ecManager gebruikt een Dependency Injector om modules in te laden en dus maatwerkoplossing te realiseren.

 

Lees meer over koppelingen